meplus-ret-tm.png Vastaukset

Matkailuvinkkejä


Lentokentillä ja muissa liikennekeskuksissa noudatetaan erityisiä turvatoimia kaikkialla maailmassa. Etukäteissuunnittelu ja turvallisuussääntöihin ja omiin yksityisyysoikeuksiin perehtyminen auttavat välttymään vaikeuksilta matkojen yhteydessä ja nauttimaan matkailusta.

Muista erityisesti, että lentokenttien tarkastukset on aina toteutettava kohteliaasti, arvokkaasti ja kunnioittavasti. Kaikilla Yhdysvaltain lentokentillä ja useimmissa kansainvälisissä kohteissa on mahdollista pyytää, että tarkastus toteutetaan yksityistilassa.

Tässä muutamia lisävinkkejä matkailua helpottamaan:

  • Leikkaa muotoon leikattavat ihonsuojalevyt kotona valmiiksi oikeaan kokoon.
    • Yhdysvaltain liikenneturvallisuusvirasto TSAA nykyiset säännöt sallivat kaarevateräisten saksien kuljettamisen käsimatkatavaroissa, jos terä on alle 10 cm pitkä. Avannesaksien pakkaaminen ruumaan meneviin matkatavaroihin voi kuitenkin auttaa välttymään viiveiltä ja ylimääräisiltä tarkastuksilta.
  • Ota mukaan hoitavan terveydenhuollon ammattilaisen laatima lausunto, jossa kerrotaan, että tarvitset avanteenhoitotarvikkeita. Voit näyttää sen turvatarkastushenkilökunnalle, jos heillä on kysyttävää.
    • TSA:n sääntöjen mukaan tarkastus voidaan toteuttaa niin, että avannetta ei tarvitse tyhjentää eikä näyttää. On kuitenkin mahdollista, että sinun tulee itse tunnustella avannetta, minkä jälkeen kätesi tutkitaan räjähdysainejäämien varaltaB.
    • Jos matkustat ulkomaille, ota tiedot mukaan asianmukaisella kielellä. Google Translate palvelusta voi olla hyötyä niiden kääntämisessä. Jos tarvitset matkan aikana lisää tarvikkeita, kannattaa kysyä ensiksi neuvoa paikallisesta apteekista. Paikallinen apteekkihenkilökunta pystyy todennäköisesti järjestämään tarvitsemasi tarvikkeet ja/tai ohjaamaan sinut paikalliselle klinikalle tai paikalliseen sairaalaan, joka pystyy auttamaan asiassa.
  • Pakkaa käsimatkatavaroihin vähintään kolmen päivän avannetarvikkeet siltä varalta, että ruumassa kuljetettavat matkatavarat päätyvät väärään kohteeseen.
  • Ota mukaan ylimääräisiä tarvikkeita viiveiden varalta ja/tai siltä varalta, että tarvikkeita ei ole saatavilla matkakohteessasi.

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ