Tietosuojakäytäntö

Voimassa alkaen: 11. toukokuu 2018
Viimeksi päivitetty: 11. toukokuu 2018

CONVATECIN YKSITYISYYDEN SUOJAA KOSKEVAT PERIAATTEET

Tervetuloa tutustumaan ConvaTecin yksityisyyden suojaa koskeviin periaatteisiin

 

ConvaTec Oy kunnioittaa yksityisyyttäsi ja on sitoutunut suojaamaan henkilötietojasi. Näissä yksityisyyden suojaa koskevissa periaatteissa kerrotaan, miten käsittelemme henkilötietojasi käydessäsi verkkosivustossamme riippumatta siitä, mistä käsin siellä käyt. Periaatteissa on myös tietoja ConvaTecin muista prosesseista, joissa käsitellään henkilötietoja, ja periaatteissa kerrotaan oikeudesta yksityisyyteen ja siitä, miten lainsäädäntö suojelee sinua.

 

Tutustu oheiseen sanastoon ymmärtääksesi näissä yksityisyyden suojaa koskevissa periaatteissa käytettyjen termien merkityksen.


1. TÄRKEITÄ TIETOJA JA TIETOJA MEISTÄ

2. SINUSTA KERÄÄMÄMME TIEDOT

3. MITEN HENKILÖTIETOJASI KERÄTÄÄN
4. EVÄSTEET
5. KÄSITTELYN TARKOITUS JA OIKEUSPERUSTA
6. HENKILÖTIETOJESI PALJASTAMINEN
7. TIETOJEN SIIRTO EU:N JA ETA:N ULKOPUOLELLE
8. TIETOTURVA
9. TIETOJEN SÄILYTTÄMINEN
10. LAILLISET OIKEUTESI
11. SANASTO
12. OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

 

1. TÄRKEITÄ TIETOJA JA TIETOJA MEISTÄ

NÄIDEN YKSITYISYYDEN SUOJAA KOSKEVIEN PERIAATTEIDEN TARKOITUS  

Näiden yksityisyyden suojaa koskevien periaatteiden tarkoitus on kertoa sinulle, miten ConvaTec kerää ja käsittelee henkilötietojasi käyttäessäsi tätä verkkosivustoa, mukaan lukien kaikki tiedot, jotka mahdollisesti annat tämän verkkosivuston kautta tilatessasi uutiskirjeemme, hankkiessasi tuotteen tai käyttäessäsi muita palveluja. Yksityisyyden suojaa koskevissa periaatteissa on myös tietoja muista menetelmistä, joilla ConvaTec voi kerätä henkilötietoja, esimerkiksi henkilön soittaessa asiakaspalveluumme.

On tärkeää, että luet nämä yksityisyyden suojaa koskevat periaatteet ja kaikki muut oikeudenmukaista käsittelyä koskevat ilmoitukset, joita saatamme antaa tietyissä tilanteissa kerätessämme tai käsitellessämme sinua koskevia henkilötietoja, jotta olet täysin selvillä siitä, miten ja miksi käytämme henkilötietojasi. Nämä yksityisyyden suojaa koskevat periaatteet täydentävät aikaisemman tietosuojaperiaatteen, eivät korvaa sitä.

 

VALVOJA  

ConvaTec on globaali yritys, joka muodostuu monissa maissa toimivista eri tytäryhtiöistä, joihin viitataan yhteisesti nimityksellä ”ConvaTec-konserni”. Näitä yksityisyyden suojaa koskevia periaatteita sovellettaessa ConvaTec Oy, jonka kotipaikka on Espoo, valvoo henkilötietojasi ja vastaa niistä (yritykseen viitataan näissä yksityisyyden suojaa koskevissa periaatteissa sanoilla ”ConvaTec”, ”me”, ”meitä”, ”meille”, ”meidän” jne.).

ConvaTec-konserni on nimittänyt tietosuojavaltuutetun, joka vastaa näihin yksityisyyden suojaa koskeviin periaatteisiin liittyvien kysymysten ja kaikkien muiden tietosuojakyselyiden valvonnasta. Konserni on myös nimennyt Yhdistyneen kuningaskunnan tietosuojavaltuutetun viraston (ICO) johtavaksi valvontaviranomaisekseen. Konsernin tietosuojavastaavan ja tietosuojavaltuutetun viraston yhteystiedot ovat ohessa:

 

YHTEYSTIEDOT  

Konsernin tietosuojavaltuutettu                                                                                                                                                                                                                   

Sähköpostiosoite: dataprivacy@convatec.com

Postiosoite: ConvaTec Group Data Protection Officer

                                                      Floor 7, 3 Forbury Estate

                                                      23 Forbury Road

                                                      Reading, RG1 3JH

                                                      United Kingdom

                                          

 

Tietosuojavaltuutetun virasto:

Sähköpostiosoite: https://ico.org.uk/concerns/

Puhelinnumero: +44 1625 545 700 (Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolelta soitettaessa)

Postiosoite: Wycliffe House, Water Lane, Wilmslow, Cheshire, SK95AF

 

Sinulla on oikeus milloin tahansa tehdä kantelu tietosuojavaltuutetun virastoon tai Suomen tietosuojavaltuutetun toimistoon sähköposti: tietosuoja@om.fi tai puhelinvaihde: 029 56 66700.

Arvostaisimme kuitenkin mahdollisuutta käsitellä huolenaiheesi, ennen kuin käännyt valvontaviranomaisen puoleen, joten ota ensisijaisesti yhteyttä konsernin tietosuojavastaavaan tai paikalliseen tietosuoja-asiantuntijaan.

 

MUUTOKSET YKSITYISYYDEN SUOJAA KOSKEVIIN PERIAATTEISIIN JA VELVOLLISUUTESI ILMOITTAA MUUTOKSISTA MEILLE  

On tärkeää, että säilyttämämme henkilötiedot sinusta ovat oikeat ja ajantasaiset. Ilmoita meille, jos henkilötiedoissasi tapahtuu muutoksia asiakassuhteesi aikana.

 

KOLMANNEN OSAPUOLEN LINKIT  

Tämä verkkosivusto voi sisältää linkkejä kolmannen osapuolen verkkosivustoihin, laajennuksiin ja sovelluksiin. Kyseisten linkkien napsauttaminen tai kyseisten yhteyksien mahdollistaminen voi sallia kolmansien osapuolten keräävän ja jakavan tietoja sinusta. Emme valvo näitä kolmannen osapuolen verkkosivustoja, emmekä vastaa niiden tietosuojaperiaatteista. Kun siirryt pois verkkosivustostamme, kehotamme sinua lukemaan jokaisen vierailemasi verkkosivuston yksityisyyden suojaa koskevat periaatteet.

 

 

 2. SINUSTA KERÄÄMÄMME TIEDOT

Henkilötiedoilla tarkoitetaan yksilöä koskevia mitä tahansa tietoja, joista hänet voidaan tunnistaa. Tämä ei koske tietoja, joista henkilöllisyys on poistettu (nimettömät tiedot).

Riippuen meidän kanssamme tapahtuvan vuorovaikutuksesi luonteesta me saatamme kerätä, käyttää, tallentaa ja siirtää sinusta erilaisia henkilötietoja, jotka olemme ryhmitelleet seuraavasti:

  • Henkilötiedot tarkoittavat etu- ja sukunimeä, käyttäjänimeä tai vastaavaa tunnistetta, titteliä, syntymäaikaa ja sukupuolta.
  • Yhteystiedot tarkoittavat laskutus-, toimitus- ja sähköpostiosoitteita sekä puhelinnumeroita.
  • Taloudelliset tiedot tarkoittavat pankkitiliä ja maksukorttitietoja
  • Erityiset terveystiedot tarkoittavat tietoa avanteesta, leikkauksen ajankohtaatai käytössä olevia tuotteita.
  • Maksutapahtumatiedot tarkoittavat tietoja sinulle suoritetuista maksuista ja itsesi suorittamia maksuja sekä meiltä hankkimiasi tuotteita ja palveluja koskevia muita tietoja
  • Tekniset tiedot tarkoittavat Internet-protokollaosoitetta (IP), sisäänkirjautumistietojasi, selaimen tyyppiä ja versiota, aikavyöhykeasetusta ja sijaintia, selaimen laajennustyyppejä ja -versioita, käyttöjärjestelmää ja alustaa sekä muita teknologioita laitteilla, joita käytät tähän verkkosivustoon pääsemiseksi.
  • Käyttäjäprofiilitiedot tarkoittavat käyttäjänimeäsi ja salasanaasi, tekemiäsi hankintoja ja tilauksia, kiinnostuksenkohteitasi, mieltymyksiäsi, palautettasi ja vastauksiasi mielipidetutkimuksiin.
  • Käyttötiedot tarkoittavat tietoja siitä, miten käytät verkkosivustoamme, tuotteitamme ja palvelujamme.
  • Markkinointi- ja viestintätiedot tarkoittavat mieltymyksiäsi, jotka koskevat markkinointimateriaalin saamista meiltä ja kolmansilta osapuolilta sekä viestintään liittyviä mieltymyksiäsi.

 

Aina kun keräämme tietoja, toimimme täysin läpinäkyvästi ja ilmoitamme sinulle, mitä henkilötietoja käsittelemme ja miksi käsittelemme niitä.

 

JOS JÄTÄT ANTAMATTA HENKILÖTIETOJA  

Silloin, kun meidän on kerättävä henkilötietoja kanssasi solmimamme sopimuksen ehtojen mukaisesti ja kun jätät antamatta pyydetyt henkilötiedot, emme välttämättä pysty panemaan täytäntöön sopimusta, joka on solmittu tai jota yritämme solmia kanssasi (esimerkiksi tarjotaksemme sinulle tavaroita tai palveluja). Tällöin saatamme joutua peruuttamaan tuotteen tai palvelun, jonka olet hankkinut meiltä. Tällaisessa tapauksessa kuitenkin ilmoitamme sinulle asiasta.

 

3. MITEN HENKILÖTIETOJASI KERÄTÄÄN?

Käytämme erilaisia suoria ja epäsuoria menetelmiä kerätäksemme tietoja sinulta ja sinusta. Voit antaa meille henkilötietosi, yhteystietosi, terveyteesi liittyviä tietoja ja taloudellisia tietoja täyttämällä lomakkeita tai olemalla meihin yhteydessä postitse, puhelimitse, sähköpostitse tai muulla tavoin. Tämä tarkoittaa antamiasi henkilötietoja, kun

 

  • pyydät tuotenäytteen
  • hankit tuotteen
  • luot tilin verkkosivustossamme
  • tilaat palvelun, ohjelman tai julkaisun
  • pyydät markkinointimateriaalia tuotteista, palveluista tai tapahtumista
  • osallistut kilpailuun, myynninedistämiseen tai tutkimukseen tai
  • annat meille palautetta.

   

4. EVÄSTEET

Saatamme tallentaa tietokoneellesi joitakin tietoja käyttäen tekniikkaa, jota selaimesi tukee (”evästeet”). Evästeitä käytetään erilaisiin tarkoituksiin mukaan lukien seuraavat, niihin kuitenkaan rajoittumatta: sisäänkirjautumisen helpottaminen (esim. käyttäjänimen muistaminen rekisteröityessäsi tai kirjautuessasi sisään); käyttäjämieltymystesi mukauttamisen muistaminen; parempi ymmärrys siitä, miten verkkosivustoamme käytetään sekä verkkosivustomme kehittämisen tukeminen. Joissakin tapauksissa tällaiset tiedot auttavat meitä räätälöimään sisällön mieltymyksiäsi vastaavaksi tai auttavat välttämään meitä kysymästä sinulta samoja tietoja, kun vierailet verkkosivustossamme uudelleen. Verkkosivustomme asettamia evästeitä käyttää vain verkkosivustomme. Jos haluat poistaa evästeet käytöstä tai rajoittaa niiden käyttöä, tutustu Internet-selaimesi tarjoamiin valintamahdollisuuksiin. Huomaa kuitenkin, että evästeiden poistaminen tai rajoittaminen saattaa haitata tämän sivuston joidenkin osien toimintaa. Lisätietoja evästeistä saat napsauttamalla tätä linkkiä, joka ohjaa sinut evästeitä koskeviin periaatteisiin. 

 

VERKKOJÄLJITTEET

Verkkojäljite on läpinäkyvä GIF-kuva (Graphics Interchange Format) tai pikselitunniste, joita yritykset asettavat verkkosivuilleen. Jäljitteet mahdollistavat Internet-mainonnan sekä käyttäjämäärien mittaamisen yritysten mainoskampanjoita ja yritysten verkkosivustossa vierailevien yleisiä sivustonkäyttötapoja analysoitaessa. Käytämme verkkojäljitteitä joillakin verkkosivustoistamme. Ellei näissä yksityisyyden suojaa koskevissa periaatteissa toisin mainita, emme myy, vuokraa tai luovuta henkilötietojasi millekään riippumattomalle kolmannelle osapuolelle ilman lupaasi.

 

VERKKOPALVELIMEN REKISTERÖINTI JA IP-OSOITTEET

Olivatpa evästeet käytössä tai eivät, verkkosivustomme seuraa käyttötietoja, kuten lähdeosoitetta, josta sivupyyntö tulee (esim. IP-osoitteesi, verkkotunnuksesi), sivupyynnön päivämäärää ja aikaa, viittaavaa verkkosivustoa (jos sellainen on) ja muita URL:n parametreja (esim. hakuperusteet). Käytämme näitä tietoja ymmärtääksemme paremmin verkkosivuston käyttöä kokonaisuudessaan ja määrittääksemme, mitä osia verkkosivustostamme käyttäjät suosivat (esim. niissä käyntien määrän perusteella). Nämä tiedot tallennetaan lokitiedostoihin, ja käytämme niitä tilastointiin.

 

5. KÄSITTELYN TARKOITUS JA OIKEUSPERUSTA

Käsittelemme henkilötietojasi vain siihen tarkoitukseen, jonka määritämme silloin, kun tiedot kerätään ja kun laki sen sallii. Yleisimmin käytämme henkilötietojasi silloin, kun

 

  • meidän on pantava täytäntöön sopimus, jota olemme solmimassa tai jonka olemme solmineet kanssasi
  • se on välttämätöntä oikeutettujen etujemme vuoksi ja jos sinun etusi ja perusoikeutesi eivät syrjäytä kyseisiä etuja
  • meidän on noudatettava laissa tai asetuksessa asetettua velvoitetta
  • annat suostumuksesi.

 

Jäljempänä on taulukkomuotoinen kuvaus tavoista, joilla voimme käyttää henkilötietojasi, sekä niistä oikeusperustoista, joiden nojalla näin teemme. Taulukossa on myös yksilöity oikeutetut etumme tarvittaessa.

  

Tarkoitus/toiminta

 

Tiedon tyyppi

 

Käsittelyn laillinen peruste mukaan lukien oikeutetun edun peruste

 

Sinun rekisteröimisesi uudeksi asiakkaaksi

 

(a) Henkilötiedot

(b) Yhteystiedot

 

Kanssasi solmitun sopimuksen täytäntöönpano

 

Tilauksesi käsittely ja toimitus mukaan lukien

(a) kaikenlaisten maksujen hallinta

 

(b) sen rahan saaminen ja periminen, joka meille ollaan velkaa

 

 

 

(a) Henkilötiedot

(b) Yhteystiedot

(c) Taloudellinen tieto

(d) Maksutapahtumat

 

 

 

(a) Kanssasi solmitun sopimuksen täytäntöönpano

 

(b) Välttämätöntä oikeutettujen etujemme vuoksi (sen velan perimiseksi, joka on erääntynyt maksettavaksi meille)

 

Pyyntö osallistua tutkimukseen tuotteidemme ja palvelujemme parantamiseksi

 

(a) Henkilötiedot

(b) Yhteystiedot

(c) Profiilitieto

(d) Tuotteen/palvelun käyttö

 

Suostumus

 

 

Arvontaan tai kilpailuun osallistumisen mahdollistaminen

 

(a) Henkilötiedot

(b) Yhteystiedot

(c) Profiilitieto

Kanssasi solmitun sopimuksen täytäntöönpano

 

 

 

Liiketoimintamme ja tämän verkkosivuston hallinnoiminen ja suojaaminen (mukaan lukien vianetsintä, tietojen analysointi, testaus, järjestelmän ylläpito, tuki, raportointi ja tietojen ylläpito)

 

(a) Henkilötiedot

(b) Yhteystiedot

(c) Tekninen tieto

 

Välttämätöntä oikeutettujen etujemme vuoksi (liiketoimintamme harjoittamiseksi, hallinnointi- ja tietotekniikkapalvelujen tarjoamiseksi, verkon turvaamiseksi, petosten ehkäisemiseksi ja liiketoiminnan uudelleenjärjestelyn tai konsernin rakenneuudistuksen yhteydessä)

 

Lääkinnällistä laitetta koskevan määräyksen toteuttaminen siten kuin terveydenhuollon ammattilainen on sinulle määrännyt

(a) Henkilötiedot

(b) Yhteystieto

(c) Terveystieto

 

Suostumus

Tietojen analyysimenetelmien käyttäminen verkkosivustomme, tuotteidemme/palvelujemme, markkinoinnin, asiakassuhteiden ja asiakaskokemusten kehittämiseksi

 

(a) Tekninen tieto

(b) Käyttötieto

 

Välttämätöntä oikeutettujen etujemme vuoksi (tuotteitamme ja palvelujamme käyttävien asiakastyyppien määrittämiseksi, verkkosivustomme pitämiseksi ajantasaisena ja asianmukaisena, liiketoimintamme kehittämiseksi ja markkinointistrategiamme toteuttamiseksi)

 

Sinua mahdollisesti kiinnostavia tavaroita tai palveluja koskevien ehdotusten ja suositusten antaminen sinulle

 

(a) Henkilötiedot

(b) Yhteystiedot

(c) Tekninen tieto

(d) Käyttötieto

(e) Profiilitieto

 

Suostumus

 

 

MARKKINOINTI

Pyrimme tarjoamaan sinulle tiettyjen henkilötietojen käyttöön liittyviä vaihtoehtoja, erityisesti markkinoinnin ja mainonnan osalta. Lähetämme sinulle aika ajoin markkinointiviestejä, jos olet pyytänyt meiltä tietoja tai antanut suostumuksen markkinointimateriaalin vastaanottamiseen.

 

Voit milloin tahansa pyytää meitä lopettamaan markkinointimateriaalin tai -viestien lähettämisen sinulle saamissasi markkinointiviesteissä olevien tilauksenperuutuslinkkien kautta tai ottamalla meihin yhteyttä.

 

Jos teet valinnan olla vastaanottamatta näitä markkinointiviestejä, tämä ei koske meille annettuja henkilötietoja tuotteen/palvelun hankkimisen, tuotteen valmistukseen liittyviä, tuote-/palvelukokemuksen tai muiden tapahtumien seurauksena.

 

 

6. HENKILÖTIETOJESI JAKAMINEN

Saatamme joutua jakamaan henkilötietojasi jäljempänä määritettyjen osapuolten kanssa edellä mainitussa kohdassa 5 olevan taulukon mukaisiin tarkoituksiin.

  • Sisäiset kolmannet osapuolet sanastossa määritetyn mukaisesti.
  • Ulkoiset kolmannet osapuolet sanastossa määritetyn mukaisesti.
  • Kolmannet osapuolet, joille saatamme päättää myydä, siirtää tai joihin saatamme sulauttaa osia liiketoiminnastamme tai omaisuudestamme. Vaihtoehtoisesti saatamme pyrkiä hankkimaan muuta liiketoimintaa tai sulautua kolmansiin osapuoliin. Jos liiketoiminnassamme tapahtuu muutos, uudet omistajat voivat käyttää henkilötietojasi samalla tavalla kuin näissä yksityisyyden suojaa koskevissa periaatteissa on määritetty.

Vaadimme kaikkia kolmansia osapuolia kunnioittamaan henkilötietojesi turvallisuutta ja käsittelemään niitä lain mukaisesti. Emme salli kolmansien osapuoltemme palveluntarjoajien käyttää henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa. Annamme heille luvan käsitellä henkilötietojasi vain erityisiin tarkoituksiin ja ohjeidemme mukaisesti.

 

7. TIETOJEN SIIRTO EU:N TAI ETA:N ULKOPUOLELLE

Riippuen tiedosta ja siitä, missä tarkoituksessa sitä käsitellään, saatamme jakaa henkilötietojasi ConvaTec-konsernin sisällä. Koska ConvaTec-konserni on kansainvälinen, tämä voi tarkoittaa tietojesi siirtämistä myös Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle. Jos henkilötietoja siirretään ConvaTec-konserniin kuuluvien yritysten välillä, varmistamme, että henkilötietojen suojaustaso on sama kuin Euroopassa vaatimalla vastaanottavaa ConvaTec-tytäryhtiötä sitoutumaan samanlaisiin tietosuojavelvoitteisiin, jotka tietosuoja-asetus sisältää.

 

Myös monet yrityksen ulkopuoliset palveluntarjoajat (esim. tietotekniikkakonsultit ja markkinointiedustajat) toimivat ETA:n ulkopuolella, joten heidän käsitellessään henkilötietojasi tapahtuu tiedonsiirtoa ETA:n ulkopuolelle.

Aina kun siirrämme henkilötietojasi ETA:n ulkopuolelle toimiville osapuolille, varmistamme tietojen samanlaisen suojaustason käyttämällä Euroopan komission hyväksymiä erityissopimuksia. Katso lisätietoja Euroopan komissio: Mallisopimukset henkilötietojen siirrosta kolmansiin maihin.

 

Jos käytämme Yhdysvalloissa toimivia palveluntarjoajia, saatamme siirtää tietoja heille, jos he ovat osa Privacy Shield -tietosuojajärjestelyä, joka vaatii heitä suojaamaan Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä jaettavat henkilötiedot samalla tavalla. Katso lisätietoja Euroopan komissio: EU-US Privacy Shield.

Ota meihin yhteyttä, jos haluat lisätietoja käyttämästämme erityismenettelystä siirrettäessä henkilötietojasi ETA:n ulkopuolelle.

 

8. TIETOTURVA

Olemme ottaneet käyttöön asianmukaiset turvatoimet estääksemme sen, että henkilötietosi katoavat vahingossa tai että ne ovat saatavissa tai niitä käytetään luvattomasti, muutetaan tai paljastetaan. Lisäksi rajoitamme henkilötietojesi saatavuuden niihin työntekijöihin, edustajiin, sopimusosapuoliin ja muihin kolmansiin osapuoliin, jotka tarvitsevat niitä liiketoiminnassaan. He käsittelevät henkilötietojasi vain ohjeidemme mukaisesti, ja heillä on salassapitovelvollisuus.

Olemme luoneet ohjeistuksen kuinka toimimme mahdollisissa tietoturvaloukkauksissa ja ilmoitamme sinulle ja tietosuojaviranomaiselle loukkauksesta lainsäädannön vaatimalla tavalla.

 

9. TIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

MITEN KAUAN HENKILÖTIETOJA KÄYTETÄÄN?  

Pidämme hallussamme henkilötietojasi vain sen ajan, joka on tarpeen niihin tarkoituksiin, joita varten ne on kerätty, mukaan lukien tarkoitukset täyttää lainsäädännön, kirjanpidon ja raportoinnin asettamat vaatimukset.

Henkilötietojen tarkoituksenmukaisen hallussapitoajan määrittämiseksi otamme huomioon henkilötietojen määrän, luonteen ja arkaluontoisuuden, niiden luvattomasta käytöstä tai paljastamisesta aiheutuvan haittariskin, niiden käsittelytarkoituksen ja sen, pystymmekö saavuttamaan kyseiset tavoitteet muilla keinoin, sekä sovellettavat lakisääteiset vaatimukset.

Henkilötietojesi eri näkökulmia koskevat hallussapitoaikojen yksityiskohdat ovat nähtävissä hallussapitoperiaatteissamme, jotka voit pyytää meiltä ottamalla meihin yhteyttä.

Joissakin tapauksissa saatamme muuttaa henkilötietosi nimettömään muotoon (niin ettei niitä enää pystytä yhdistämään sinuun) tutkimusta tai tilastointia varten, jolloin saatamme käyttää näitä tietoja rajoituksetta ilman erillistä ilmoitusta.

 

10. LAILLISET OIKEUTESI

Sinulla on henkilötietoihisi liittyviä tietosuojalakien mukaisia oikeuksia. Lisätietoja näistä oikeuksista saat oheisten linkkien kautta.

  • Oikeus saada pääsy tietoihin.
  • Oikeus tietojen oikaisemiseen.
  • Oikeus tietojen poistamiseen.
  • Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä.
  • Oikeus käsittelyn rajoittamiseen.
  • Oikeus siirtää henkilötietoja.
  • Oikeus perua suostumus.

 

Jos haluat käyttää jotakin edellä mainituista oikeuksista, ota meihin yhteyttä.

 

TAVALLISESTI MAKSUTONTA  

Sinun ei tarvitse maksaa päästäksesi tarkastelemaan henkilötietojasi (tai käyttämään oikeuksiasi). Saatamme kuitenkin veloittaa kohtuullisen maksun, jos pyyntösi on selkeästi perusteeton, toistuva tai kohtuuton. Saatamme tällöin myös kieltäytyä toteuttamasta pyyntöäsi.

 

MITÄ SAATAMME TARVITA SINULTA?  

Saatamme joutua pyytämään sinulta lisätietoja, jotta voimme vahvistaa henkilöllisyytesi ja varmistaa oikeutesi päästä tarkastelemaan henkilötietojasi (tai jotta pääset käyttämään muita oikeuksiasi). Tämä on turvatoimi, jolla varmistetaan, että henkilötietoja ei paljasteta kenellekään, jolla ei ole oikeutta saada niitä. Saatamme myös ottaa sinuun yhteyttä ja kysyä pyyntöösi liittyviä lisätietoja, jotta voimme vastata sinulle nopeammin.

 

VASTAAMISEN AIKARAJA  

Pyrimme vastaamaan kaikkiin oikeutettuihin pyyntöihin yhden kuukauden kuluessa. Vastaamiseen saattaa kulua joskus enemmän kuin kuukausi, jos pyyntösi on erityisen monimutkainen tai jos olet esittänyt useita pyyntöjä. Tällöin ilmoitamme sinulle asiasta ja pidämme sinut ajan tasalla.

 

11. SANASTO

LAILLINEN PERUSTE  

 

Oikeutettu etu tarkoittaa liiketoimintamme etua liiketoimintamme harjoittamisessa ja hoitamisessa sen mahdollistamiseksi, että voimme tarjota sinulle parhaan palvelun/tuotteen sekä parhaan ja turvallisimman asiakaskokemuksen. Varmistamme, että otamme huomioon ja arvioimme kaikki mahdolliset sinuun kohdistuvat vaikutukset (sekä myönteiset että kielteiset) ja oikeutesi, ennen kuin käsittelemme henkilötietojasi oikeutettujen etujemme nimissä. Emme käytä henkilötietojasi toimiin, joissa sinuun kohdistuva vaikutus syrjäyttää etumme (ellei meillä ole suostumustasi tai ellei lainsäädäntö sitä muutoin vaadi tai salli). Saat lisätietoja siitä, miten määritämme oikeutetut etumme mahdolliseen sinuun kohdistuvaan vaikutukseen nähden erityistoimien osalta ottamalla meihin yhteyttä.

Sopimuksen täytäntöönpano tarkoittaa tietojesi käsittelyä silloin, kun se on tarpeen sen sopimuksen täytäntöönpanemiseksi, jonka osapuoli olet, tai ryhtyäksemme pyynnöstäsi toimiin ennen tällaisen sopimuksen solmimista.

Laissa tai asetuksessa asetetun velvoitteen noudattaminen tarkoittaa henkilötietojesi käsittelyä silloin, kun se on tarpeen meitä koskevan laissa tai asetuksissa asetetun velvoitteen noudattamiseksi.

 

KOLMANNET OSAPUOLET  

SISÄISET KOLMANNET OSAPUOLET  

ConvaTec-konserniin kuuluvat muut yritykset, jotka saattavat toimia henkilötietojen käsittelijöinä (riippuen tietojenkäsittelyn luonteesta) ja jotka tarjoavat esimerkiksi tietotekniikka- ja järjestelmänhallintapalveluja ja vastaavat johdon raportoinnista.

 

ULKOISET KOLMANNET OSAPUOLET  

  • Tietojen käsittelijöinä toimivat palveluntarjoajat, jotka tarjoavat tietotekniikka- ja järjestelmänhallintapalveluja.
  • Henkilötietojen käsittelijöinä toimivat ammattineuvonantajat, kuten asianajajat, pankkiirit, tilintarkastajat ja vakuutuksenantajat, jotka tarjoavat konsultointi-, pankki-, laki-, vakuutus- ja kirjanpitopalveluja.
  • Veroviranomaiset, sääntelyelimet ja muut toimivaltaiset elimet, jotka toimivat henkilötietojen käsittelijöinä ja vaativat käsittelytoimien raportointia tietyissä tapauksissa.

LAILLISET OIKEUTESI  

Sinulla on seuraavat oikeudet

    Pyyntö päästä tarkastelemaan henkilötietojasi (tunnetaan yleisesti ”tiedonsaantipyyntönä”). Tämän ansiosta sinulla on mahdollisuus saada jäljennös säilyttämistämme sinua koskevista henkilötiedoista sekä mahdollisuus tarkistaa, että käsittelemme tietoja lain mukaisesti.

    Pyyntö korjata sinusta säilyttämiämme henkilötietoja. Tämän ansiosta sinulla on mahdollisuus korjauttaa sinua koskevat mahdolliset epätäydelliset tai virheelliset tiedot. Saatamme kuitenkin joutua varmentamaan meille antamiesi uusien tietojen oikeellisuuden.

    Pyyntö poistaa henkilötietosi. Tämän ansiosta sinulla on mahdollisuus pyytää meitä poistamaan henkilötiedot silloin, kun meillä ei ole hyvää syytä jatkaa niiden käsittelyä. Sinulla on myös oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötietosi silloin, kun olet käyttänyt oikeuttasi vastustaa käsittelyä (ks. jäljempänä), kun olemme mahdollisesti käsitelleet tietojasi laittomasti tai kun meitä pyydetään poistamaan henkilötietosi paikallisen lainsäädännön noudattamiseksi. Huomaa kuitenkin, että emme välttämättä aina pysty noudattamaan poistopyyntöäsi tietyistä oikeudellisista syistä. Tällöin ilmoitamme sinulle asiasta esittäessäsi pyyntösi.

    Henkilötietojesi käsittelyn vastustaminen, kun nojaamme oikeutettuihin etuihimme (tai kolmansien osapuolten vastaaviin) ja kun tilanteessasi on jotakin, minkä vuoksi haluat vastustaa käsittelyä kokiessasi käsittelyn vaikuttavan perusoikeuksiisi ja -vapauksiisi. Sinulla on myös oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä silloin, kun käytämme niitä suoramarkkinointitarkoituksiin. Joissakin tapauksissa saatamme osoittaa, että meillä on pakottavat oikeutetut syyt käsitellä tietojasi, mikä syrjäyttää oikeutesi ja vapautesi.

    Pyyntö rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä. Tämän ansiosta sinulla on mahdollisuus pyytää meitä keskeyttämään henkilötietojesi käsittelyn seuraavissa tapauksissa: (a) Jos haluat meidän vahvistavan tietojen oikeellisuuden; (b) kun tietojen käyttömme on laitonta, mutta et halua meidän poistavan tietoja; (c) kun haluat meidän pitävän hallussamme tietoja, vaikka emme enää vaadi sitä, kun sinun on vahvistettava, käytettävä tai puolustettava oikeudellisia vaateita; tai (d) olet vastustanut tietojesi käyttöä, mutta meidän on varmennettava, onko meillä syrjäyttäviä oikeutettuja syitä niiden käyttöön.

    Oikeus siirtää henkilötietojasi. Tarjoamme sinulle tai valitsemallesi kolmannelle osapuolelle henkilötietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä, koneellisesti luettavassa muodossa. Huomaa, että tätä oikeutta sovelletaan vain automaattisiin tietoihin, joiden käyttöön olet alun perin antanut meille suostumuksen, tai kun käytimme tietoja pannaksemme kanssasi solmitun sopimuksen täytäntöön.

    Suostumuksen peruminen milloin tahansa silloin, kun nojaamme suostumukseen käsitelläksemme henkilötietojasi. Tämä ei kuitenkaan vaikuta minkään ennen suostumuksen perumista tapahtuneen käsittelyn laillisuuteen. Jos perut suostumuksesi, emme välttämättä pysty tarjoamaan sinulle tiettyjä tuotteita tai palveluja. Ilmoitamme sinulle tällöin asiasta peruessasi suostumuksesi.

 

12. OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

ConvaTec-konserni on nimittänyt tietosuojavastaavan, joka vastaa näihin yksityisyyden suojaa koskeviin periaatteisiin liittyvien kysymysten ja kaikkien muiden tietosuojakyselyiden valvonnasta. Konserni on myös nimennyt Yhdistyneen kuningaskunnan tietovaltuutetun viraston (ICO) johtavaksi valvontaviranomaisekseen. Konsernin tietosuojavastaavan ja tietovaltuutetun viraston yhteystiedot ovat ohessa: 

 

YHTEYSTIEDOT  

Konsernin tietosuojavaltuutettu                                                                                                                                                                                                                   

Sähköpostiosoite: dataprivacy@convatec.com

Postiosoite: ConvaTec Group Data Protection Officer

                                                      Floor 7, 3 Forbury Estate

                                                      23 Forbury Road

                                                      Reading, RG1 3JH

                                                      United Kingdom 

                                          

 

Tietosuojavaltuutetun virasto:

Sähköpostiosoite: https://ico.org.uk/concerns/

Puhelinnumero: +44 1625 545 700 (Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolelta soitettaessa)

Postiosoite: Wycliffe House, Water Lane, Wilmslow, Cheshire, SK95AF

 

Sinulla on oikeus milloin tahansa tehdä kantelu tietosuojavaltuutetun virastoon tai Suomen tietosuojavaltuutetun toimistoon sähköposti: tietosuoja@om.fi tai puhelinvaihde: 029 56 66700.

Arvostaisimme kuitenkin mahdollisuutta käsitellä huolenaiheesi, ennen kuin käännyt valvontaviranomaisen puoleen, joten ota ensisijaisesti yhteyttä konsernin tietosuojavastaavaan tai paikalliseen tietosuoja-asiantuntijaan.

 

© 2018 ConvaTec Inc.

Tämä internet-sivusto vaatii toimiakseen evästeiden sallimisen.  Evästeet auttavat meitä ymmärtämään miten käytät sivustoamme ja miten voisimme parantaa sinun ja muiden kokemuksia sivustoistamme.  Evästeitä käytetään käyntimäärien mittaamiseen sekä  sisällön kehittämiseen.  Jatkaessasi sivustojen käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja evästeiden hallinnasta saat, kun seuraat ohjeita

Miten estää ja välttää evästeet.