meplus-ret-tm.png Vastaukset

Läheisyys

On normaalia, että avanteen aiheuttamat kehon muutokset voivat olla arka asia. Merkityksellinen, tyydytystä tuova läheisyys voi silti olla edelleen osa sinun ja kumppanisi elämää.

Kommunikaatio ja luottamus ovat keskeisen tärkeitä paranemisen kannalta. On lohdullista, että sukupuolielämä ei vahingoita avannetta eikä sinua.  Kerro tunteistasi kumppanillesi ja vastaa hänen mahdollisiin huoliinsa. Ajan ja positiivisen asenteen turvin voitte nauttia molempia tyydyttävästä seksielämästä.

VINKKEJÄ LÄHEISYYDEN LISÄÄMISEEN

  • Todellinen läheisyys vaatii luottamusta. Mitä enemmän kerrot avanteestasi, tunteistasi ja tarpeistasi, sitä vahvempi yhteys sinun ja kumppanisi välille muodostuu.
  • Vanha sanonta pitää paikkansa: oma käsityksesi itsestäsi vaikuttaa muiden käsitykseen sinusta. Anna leikkauksen jälkeen itsellesi aikaa tottua kehosi muutoksiin ja kerro kumppanillesi leikkauksen jälkeen heräävistä tunteista. Ajan mittaan hyväksyt kehosi sellaisena kuin se on leikkauksen jälkeen.
  • Avanteessa ei ole hermopäätteitä, joten siinä ei ole kiputuntoa eikä muutakaan tuntoa. Ärsytys tai hankaaminen voi kuitenkin aiheuttaa vähäistä verenvuotoa. Eri asentojen kokeilu voi auttaa välttymään ongelmilta.
     -  Kylkiasento toimii usein hyvin avanneleikkauksen jälkeen, sillä avannepussi laskeutuu kyljen viereen eikä ole sinun ja kumppanisi välissä.
  • Tyhjennä pussi ennen seksiä. Suosittelemme pienen pussin käyttöä. Yhteisiä hetkiä varten on saatavilla pienempiä ja huomaamattomampia erikoispusseja.
  • Jos avanne vaivaa sinua seksin yhteydessä, peitä se sopivilla alusvaatteilla tai suojuksilla. Tarjolla on tyylikkäitä alusvaatteita, seksin aikana käytettäviä peitevöitä ja muita tuotteita muita tuotteita joiden avulla voit unohtaa avanteen ja keskittyä kumppaniisi.

Naiset

  • Ehkäisypillerit on ehkä vaihdettava johonkin toiseen ehkäisymenetelmään etenkin, jos sinulla on ohutsuoliavanne. Ehkäisytabletit eivät välttämättä imeydy, jos ohutsuoli on tavallista lyhyempi. Keskustele lääkärin tai avannehoitajan kanssa siitä, millainen ehkäisy sopii parhaiten sinulle.
  • Leikkauksen jälkeen monilla naisilla on emättimen kuivuutta. Kokeile liukuvoidetta tai kysy lääkäriltä muista emättimen kuivuuden hoitovaihtoehdoista.

Miehet

  • Joillakin miehillä voi olla erektiohäiriön oireita (erektiota ei tule, se on lyhytkestoinen tai siemensyöksy ei onnistu) ensimmäisellä yhdyntäkerralla leikkauksen jälkeen. Tästä ei kannata huolestua, eikä paniikkiin ole aihetta. Ilmiö on yleinen ja voi liittyä joko itse leikkaukseen tai leikkauksen jälkeistä seksielämää koskeviin huoliin. Jos erektio-ongelmat pitkittyvät, ota yhteys sinua hoitavaan  terveydenhuollon ammattilaiseen. Ongelmat ovat useimmiten ratkaistavissa