meplus-ret-tm.png Vastaukset

 

MIKSI ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ IHO PYSYY TERVEENÄ?

Avanteen ympärysihon vauriot voivat aiheuttaa kipua ja johtaa infektioihin. Samalla avannesidoksen ihonsuojalevyn kiinnittyminen ihoon heikkenee. Ennaltaehkäisevä hoito on tärkeää, jotta avanteen ympärysiho pysyy terveenä ja olo mukavana.

TUTUSTU TERVEEN IHON ULKONÄKÖÖN

Avannesidoksen ihonsuojalevyä kiinnitettäessä on tärkeää varmistaa, että avanteen ympärysiho on terve ja kuiva. Näin pussi pysyy paikoillaan koko vaihtovälin ajan.

Paina mieleen, miltä avanteen ympärysiho näyttää ollessaan terve. Avanteen ympärysihon tulisi näyttää samalta kuin samassa kohdassa vatsan toisella puolella olevan ihon:  sileältä ja ärtymättömältä. Kun tiedät, miltä terve iho näyttää, osaat seurata ihoa ihoärsytyksen merkkien varalta.

Terve iho

Ärtynyt iho

On tärkeää, että ihonsuojalevy istuu hyvin avanteen ympärille, jotta avanteen ympärysihon ongelmilta vältytään.

  • Yksiosaisissa sidoksissa on ohut, taipuisa kiinnityslevy, joka suojaa ihoa ja mahdollistaa sidosten tiheämmät vaihdot.
  • Kaksiosaisissa sidoksissa on muotoutuva ihonsuojalevy joka on suunniteltu myötäilemään avanteen muotoa tiiviisti. Sidos istuu hyvin, mikä voi ennaltaehkäistä osaltaan avannetta ympäröivän ihon ongelmia.