meplus-ret-tm.png Vastaukset

Avanneleikkauksesi tyypistä riippuen avanne erittää joko virtsaa tai ulostetta, joka keräytyy avannesidokseen. Kaksiosaisissa sidoksissa on erillinen ihonsuojalevy ja erillinen pussi, yksiosaisissa sidoksissa nämä osat on yhdistetty. Pussityyppejä ovat esimerkiksi seuraavat:

Suljetut pussit

  • Suljetut pussit ovat kertakäyttöisiä, joten ne sopivat etenkin erityisiin hetkiin ja läheisyyteen. Jotkut suosivat tätä pussityyppiä myös päivittäisessä käytössä. Pussia ei tarvitse tyhjentää eikä siinä ole sulkijaa. Kun pussi on käytetty, se vain poistetaan, pannaan kertakäyttöpussiin ja hävitetään.
  • Joissakin suljetuissa pusseissa on epämiellyttävää hajua ja kaasujen kertymistä vähentävä suodatin.
  • Tällaisia pusseja suositellaan käytettäväksi paksusuoliavanteen kanssa (joillekuille päivittäiseen käyttöön; kenelle tahansa erityistilanteisiin) ja ohutsuoliavanteen kanssa (erityistilanteisiin).  Niitä ei suositella käytettäväksi virtsa-avanteen kanssa.

Tyhjennettävät pussit

  • Jotkut käyttävät mieluiten huuhdeltavia, uudelleenkäytettäviä tyhjennettäviä pusseja. Ne tyhjennetään avaamalla pussin alaosassa oleva sulkija, joten käsittely on nopeaa ja helppoa.
  • Näitä pusseja suositellaan ohutsuoliavanne- ja paksusuoliavanneleikatuille.

Virtsa-avannepussit

  • Kuten muitakin avannesidoksia, myös virtsa-avannepusseja on saatavilla sekä yksi- että kaksiosaisina sidoksina. Toisin kuin paksusuoli- tai ohutsuoliavannesidoksissa, virtsa-avannepusseissa on kuitenkin sulkijan sijasta tyhjennyshana. ConvaTec-valikoimassa on kahdenlaisia hanoja: Accuseal®-venttiilihanoja ja taipuisia hanoja, joiden avulla pussi on helppo tyhjentää.