Vastaukset

Kun olet toipunut leikkauksesta, voit palata vähitellen syömään kaikkia haluamiasi ruokia, ellei hoitava lääkäri kehota sinua noudattamaan erikoisruokavaliota

Muista kuitenkin, että ohutsuoli on kapea ja runsaskuituiset ruoat voivat joskus tukkia sen etenkin ensimmäisten 6–8 viikon kuluessa leikkauksen jälkeen. Jos sinulla on vatsakramppeja, ripulia, pahoinvointia tai oksentelua, ota heti yhteys hoitavaan lääkäriin tai avannehoitajaan.

Seuraavat yksinkertaiset vinkit auttavat välttymään ongelmilta:

  • Pureskele ruoka hyvin
  • Juo runsaasti — vähintään 6–8 lasillista (1,5–2 litraa) päivässä
  • Syö aluksi vain vähän runsaskuituisia ruokia ja lisää niitä sitten vähitellen ruokavalioosi. Tällaisia ruokia ovat esim. seuraavat:
    -  Varsiselleri
    -  Popcorn
    -  Ristikukkaiset vihannekset, esim. kaali, parsakaali, kukkakaali, lehtikaali ja ruusukaali
    -  Kookos
    -  Raaka ananas
    -  Coleslaw-kaalisalaatti
    -  Rusinat, luumut ja muut kuivahedelmät
    -  Sienet
    -  Pähkinät ja siemenet
    -  Salaattivihannekset
    -  Herneet
    -  Syötävät hedelmien ja vihannesten kuoret, esim. omenankuoret

Muista, että jokainen reagoi eri ruoka-aineisiin omalla tavallaan ja että ruokavaliorajoitukset eivät välttämättä ole pysyviä

Tämä internet-sivusto vaatii toimiakseen evästeiden sallimisen.  Evästeet auttavat meitä ymmärtämään miten käytät sivustoamme ja miten voisimme parantaa sinun ja muiden kokemuksia sivustoistamme.  Evästeitä käytetään käyntimäärien mittaamiseen sekä  sisällön kehittämiseen.  Jatkaessasi sivustojen käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja evästeiden hallinnasta saat, kun seuraat ohjeita

Miten estää ja välttää evästeet.